INGREDIËNTEN

Wij wilden terugkeren naar de vroegere kunst van de subtiliteiten en complexiteiten die het gebruik van zuiver natuurlijke en organische materialen te bieden heeft. Seizoensschommelingen op het vlak van natuurlijke teelten, zeer kleine oogsten en complexe extractieprocessen zorgen ervoor dat de ontwikkeling zoveel uitdagender is, maar ook creatiever is en meer voldoening schenkt. De parfummengsels die eruit resulteren, zijn zacht, vol en heerlijk puur.

Ons gamma parfums is uitsluitend vervaardigd op basis van natuurlijke en organische essentiële oliën uit planten en bloemen. De alcohol die gebruikt wordt als geurdrager is door The Soil Association gecertificeerd als organisch en gefermenteerd uit puur organisch graan. Door organische materialen te gebruiken, weten we zeker dat onze edele ingrediënten niet blootgesteld worden aan pollutie of pesticiden. Onze parfums zijn gegarandeerd vrij van petrochemicaliën, synthetische parfums en bewaarmiddelen.

Lisa Brill – Chemicus, Aura-Soma Products Ltd

Muskus is oorspronkelijk afkomstig van het muskusdier en wordt nu niet langer gebruikt omdat het muskusdier een beschermd dier is.

De parfumindustrie heeft deze geur vervangen door verschillende componenten, natuurlijke en kunstmatige, die een vergelijkbare olfactorische boodschap uitdragen en beschouwd worden als ‘muskusachtig’ – met andere woorden ‘warm & dierlijk’. De muskusnoten die gebruikt worden in de parfumindustrie zijn heel gevarieerd. Er bestaan er honderden, die luisteren naar namen als muskenon, musketon, habanolide, thibettolide en galaxolide. Sommige zijn zinnelijker met een ‘nude’ geur, terwijl andere dierlijker en misschien meer ‘kruidig’ zijn.

Sommige parfumeurs voegen de beschrijving ‘muskus’ toe aan hun geurpiramides om de langdurige geur van het parfum te beschrijven. In dat geval gaat het mogelijk niet om een van de bovenstaande ingrediënten, maar om een combinatie van vanille, tonka, tolu, saffraan, peper en komijnzaad, die samen warm en dierlijk of ‘muskusachtig’ kunnen ruiken.

Bij sommige van onze parfums wordt de langdurige geur geassocieerd met die van ‘muskus’. Maar er zit geen echte muskus in de parfums, aangezien dit in het VK en nu ook wereldwijd illegaal is.

Anastasia Brozler – Creative Perfumers

News